Schrijven dat harten raakt en zorgt voor meer inschrijvingen

Gepubliceerd op 13 december 2019 om 16:08

Je hebt waarschijnlijk al vaak de quote gehoord "The money is in the list". Het hebben van een grote e-maillijst is geweldig voor uw bedrijf - maar het gaat niet echt om de lijst. Het gaat om de liefde die in je lijst staat: de waarde die je brengt en de relatie die je kunt opbouwen. Daarom is het belangrijk om teksten te schrijven die de harten van jouw lezers raakt en ervoor zorgt dat ze zich aanmelden - en laten zien dat ze houden van de waarde die je deelt. Leer hoe je teksten kunt schrijven die harten raakt en je lijst zal laten groeien met leden met wie je een levenslang vervullende relatie hebt.


LIEFDE zit in de LIJST


Breng deze wijzigingen aan en je start een persoonlijke en levenslange relatie met je klanten. Controleer je e-mails, pagina's en berichten op deze 4 punten. Wanneer je jouw tekst voelt, je ogen ervan gaan tranen en je hart ervan begint te gloeien, weet je dat je op de goede weg bent. 

  • Schrijf over je klanten
  • Toon medeleven en begrip
  • Help bij het oplossen van een probleem dat ze hadden
  • Laat zien dat je om ze geeft - en hou van ze!

Hoe schrijf je teksten die harten raakt?

Wanneer je een relatie opbouwt, moet je persoonlijk worden. Leer je klant echt kennen; hun wensen en verlangens, hun guilty pleasures, worstelingen en motivatie. Alles wat je zou weten over je beste vriend.

  • Wees open en eerlijk over wie je bent en welke waarde je aan hun leven toevoegt.
  • Blijf trouw aan jouw waarden, zodat je altijd transparant en eerlijk kunt zijn.
  • Vertel ze je verhaal. Gebruik je over-mij-pagina voor het volledige verhaal, maar je kunt ook korte persoonlijke zinnen gebruiken in je opt-in pagina en e-mails.

 

"Als ik in jouw schoenen stond …"
Deel je behoeften, wensen, twijfels, angsten en worstelingen en wat jij zelf gebruikt om deze te overwinnen. Breng ze naar de oplossing van een probleem dat ze hebben. Wees behulpzaam en begripvol.

'Ik herinner me dat ik een paar jaar geleden in jouw situatie zat. Ik was te bang om mijn waarheid te spreken en geloofde dat mensen me gek vonden. Ik scharrelde wat rond en mijn zelfvertrouwen was erg laag vanwege mijn recente burn-out en ontslag. Maar er was een innerlijke stem in mij die luider begon te worden. Het hielp me, leidde me en liet me geloven dat er een toekomst was die beter was dan ik me kon voorstellen. Ik was lange tijd alleen geweest en voelde me verloren, probeerde mijn weg te vinden ... Maar doordat ik contact maakte met mijn Hogere Zelf en die Innerlijke stem die mij leidde, heb ik mij nooit meer alleen gevoeld. "

 

Vertel hen je waarom

Vertel hen waarom je om ze geeft en waarom jij wilt dat zij hun leven verbeteren. Deel jouw missie met je lezers (maar houd deze gericht op waarom dat belangrijk voor hen is). Houd de focus op je klant. Deel hoe belangrijk deze missie voor jou is en hoe graag jij wilt dat ze slagen. Wees openhartig en soulful.


“.... Dit is een missie die belangrijk voor me is, omdat ik wil dat je gelukkig bent met je leven. Ik wil dat je het gevoel hebt dat je genoeg bent, dat je je compleet voelt en dat je het vertrouwen en de moed opbouwt om je dromen waar te maken. Wanneer jij erin slaagt je dromen waar te maken, speel jij jouw rol in de grote Verandering die deze aarde nu doormaakt. De wereld heeft ons nu nodig. De aarde heeft ons nodig. We zijn op deze planeet met een reden en ik ben hier om je te helpen herinneren aan je missie en je te laten zien hoe je je missie kunt leven. Ik hou van je en ik zie een groot potentieel in je. Wanneer jij tot bloei komt, verlicht jij de wereld om je heen. En mijn hart vult zich met zoveel liefde en vreugde als ik me voorstel dat dit al zo is. Dat is waarom ik doe wat ik doe, omdat ik jou wil zien stralen in jouw volledige potentieel."


Zie je wat ik hier heb gedaan.
Ik heb het grotere beeld van mijn missie omschreven, het podium waarop de klant verschijnt om te schitteren. Ik heb het allemaal over hen gemaakt en hun harten veroverd door ze deel te laten uitmaken van mijn missie - een essentieel onderdeel zelfs van die missie. En hoogstwaarschijnlijk resoneren mijn klanten ook met die grotere missie, dus zullen ze zich geroepen voelen om actie te ondernemen nadat ik ze een aanbod heb gedaan.

Creëer een op vertrouwen gebaseerde langdurige relatie

Als iemand zich voor je open begint te stellen is dat de beste start voor een op vertrouwen gebaseerde langdurige relatie. Je wilt dat ze zich gehoord, geliefd en veilig voelen. En dan wil je dat ze het gevoel hebben dat ze je kunnen vertrouwen en zich voor je gaan open stellen. Je wilt hun innerlijke motivatie aanroepen en dat ze zich emotioneel veilig voelen bij je. 

Hoe je dit doet? Laat ze zien dat je eens in hun schoenen stond, dat jij hebt wat ze nodig hebben en dat je ervaring hebt om mensen zoals zij te begeleiden naar de oplossing die ze zoeken.


Laat zien dat je er bent zodra klanten hun persoonlijke verhalen beginnen te delen. Je kunt dit doen met een visual, door een Facebook-groep te openen waar je regelmatig video's en foto's zult plaatsen. Laat zien dat je een persoon bent, net als zij. Beloon ze met je aandacht en je liefde. Erken hoe moedig het is om je zo te openen. En bied een oplossing. Help ze met advies of een geruststellend verhaal of een succesverhaal van een van jouw klanten.


Het tonen van je expertise gaat niet altijd over het diploma waarmee je kunt pronken. Het gaat meer om de pure hulp die jij jouw klanten kunt bieden. Het gebruik van recensies is wat echt de harten van je klant zal veroveren. Als ze zien hoe je anderen behandelt, willen ze die persoon zijn.

Emotionele triggers

Ken jouw cliënt zo goed dat je ook hun emotionele triggers, hun zorgen, twijfels en angsten kent. Voordat je het onweerstaanbare aanbod doet, laat je hen weten dat je dwars door hen heen kunt kijken. Wijs op de veel voorkomende angsten en twijfels die je bij jouw klanten hebt gezien. Help hen om enkele van de innerlijke conflicten die ze kunnen hebben op te lossen of een blokkade te doorbreken. Laat ze zien wat het resultaat zal zijn als ze je aanbod niet zullen accepteren. Wees liefdevol en begripvol en leid hen door dit proces.

 

Gebruik de emotionele triggers die je hebt. Angst, schuldgevoel, onverschilligheid, twijfel, onzekerheid. Kies er een waarvan je weet dat jouw klant het meest wordt getriggerd en leid hen naar een oplossing.

“... Ik weet dat je je als een jong kind op de eerste dag van school moet voelen, je niet zeker weet wat je moet doen of wat er van je wordt verwacht. Maak je geen zorgen, het is niet zo eng als het lijkt. Natuurlijk is het allemaal nieuw en weet je niet wat er komt. Dat is wat de angst in je geest en lichaam veroorzaakt. Maar ik beloof je dat zodra je deze stap zet, je een verschuiving zult voelen waar je toekomstige zelf je voor zal bedanken. Groei gaat altijd gepaard met bepaalde groeipijn zoals ik het vaak noem. We kunnen niets doen om dat gevoel te stoppen. Maar wat we kunnen doen, is die pijn anders benoemen; Het is een teken van groei. Het ongemak van het uitbreken van je comfortzone. Het komt wel goed. Binnenkort wordt dit nieuwe leven dat je voor jezelf creëert ook comfortabel. Maar eerst moet je bereid zijn een beetje ongemakkelijk te zijn om je leven te veranderen en ...”

Wees eerlijk en bereid toe te geven dat wat ze voelen natuurlijk is. Help hen om dingen anders te zien of om met het ongemak om te gaan. Ze een waardevol hulpmiddel of geweldig advies geven, zal niet onopgemerkt blijven. Het betekent dat je ze wel begrijpt en dat je hebt wat ze nodig hebben.

Toon je expertise op een liefdevolle en zorgzame manier. Laat zien dat je om hen geeft.

LET OP: Houd er wel rekening mee dat je de emotionele trigger met iets positiefs afsluit. Je wilt niet dat je lezer bang wegloopt en ergens anders zijn wonden gaat zitten likken. Geef ze een oplossing die ze meteen kunnen implementeren en wat hen vooruit helpt.

 

En dan nu de inschrijvingen

Nu je je relatie hebt opgebouwd, heb je laten zien dat je om hen geeft en dat jij de oplossing voor hun probleem hebt. Je hebt bewezen dat je hen kunt helpen de blokkades te doorbreken, dus nu is het tijd om ze je aanbod te laten zien. Of laat het meer een uitnodiging zijn.

Omdat je de relatie in je content hebt opgebouwd en hun harten hebt geraakt, is het slechts een kleine stap om hen ertoe te brengen met je mee te gaan. Het is de liefde en de waarde die je brengt die jouw klanten zal overtuigen. Je hebt net laten zien dat je ze begrijpt en hen precies dat biedt wat ze nodig hebben.

Maak een eenvoudig aanmeldformulier met een geweldige titel en herinner ze eraan waarom het belangrijk is voor hén.

99 van de 100 lezers zullen een ja voelen.

Dat is waarom je op persoonlijk niveau contact met ze moet maken, hun harten moet raken en hen de waarde moet tonen van het werken met jou, allemaal in je eerste contact. Ze zullen je niet vergeten. En als ze zich niet meteen aanmelden, weet ik zeker dat ze bij je terugkomen op het moment dat ze jouw hulp wél nodig hebben.

Soulful schrijven werkt

Deze manier van Soulful schrijven is iets dat werkt. Omdat het een persoonlijke relatie opbouwt. Je hebt een gezicht en een stem gekregen. Je hebt naar hun problemen geluisterd en laten zien dat je om hen geeft. Je hebt ze zelfs geholpen een van hun problemen op te lossen. Dat is meer waard dan wat dan ook.

Een energieke en persoonlijke verbinding maken is niet iets dat veel bedrijven doen. Dat is waar ze klanten mislopen of waarom klantrelaties niet blijven zijn. 

Er is zoveel dat jij jouw klanten te bieden hebt. En zij moeten het gevoel hebben dat je om hen geeft en dat jij er echt voor ze bent. Anders zullen ze gewoon verder scrollen en met de eerste beste verder gaan.

Schrijven vanuit je hart en je klanten kennen is wat het verschil gaat maken in je bedrijf en in de relatie die je opbouwt met je klanten. Het is essentieel dat je jezelf herinnert aan de 4 pijlers van soulvol schrijven.

 Schrijf over en voor hen

 Toon medeleven en begrip

 Help bij het oplossen van een probleem

 Laat zien dat je om hen geeft

En vergeet niet dat het belangrijkste van alles: LIEFDE zit in de lijst.

Creëer inhoud met je klanten in gedachten en bouw die mooie liefdevolle relatie op die jij en jouw klanten een leven lang zullen koesteren.

 

Heb ik jouw hart geraakt en wil je met me werken, laat dan een bericht achter in dit contact formulier. Dan creëren we samen die langdurende relatie met jouw klanten. 

Reacties op deze blog lees ik graag. Heb je vragen over schrijven vanuit je hart of wil je laten weten hoe waardevol deze blog voor je was, laat dan hier jouw bericht achter. 

 

Ananda Copywriting 

Ananda Copywriting is er voor spirituele en bewuste bedrijven die bijdragen aan een betere wereld. Schrijven is een passie voor mij en verbinding maken met woorden is een kunst. Ik leer je graag waar je op moet letten of maak die vertaling van jouw passie en missie naar jouw klanten. 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.