5 Tips waarmee je meer verbinding maakt - Klantgerichte Content

Gepubliceerd op 16 januari 2020 om 12:17

Als jij in je content jouw wijsheid deelt met je potentiële klanten en je kijkt alleen naar wat jij wilt delen, dan sla je het doel van je content mis. Jouw content is namelijk bedoeld om jouw klant ergens bij te helpen, om ze inzichten te geven in zichzelf of zelfs een actueel probleem op te lossen. Je moet dus niet alleen content schrijven over wat jij weet, maar juist meerwaarde leveren door klantgerichte content te schrijven.

Lees hier de 5 tips waarmee je meer verbinding maakt met je klanten, waardoor ze graag willen ingaan op jouw aanbod.  

Waar begin je met het schrijven van je content?

Je begint vaak enthousiast aan het maken van je content. Er is zoveel moois en waardevols te delen dat je eigenlijk meteen begint.

Heb ik gelijk of niet?

Het beginnen aan iets waar je enthousiast over bent, dat is vaak niet moeilijk. Je kunt er uren en uren over praten, want je hebt het nu eenmaal over jouw grootste passie.

Als je bijvoorbeeld een passie hebt voor goochelen of voor beeldhouwen, dan raak je daar maar niet over uitgepraat. Je gaat zelfs helemaal voorbij aan wat de persoon tegenover jou eigenlijk interessant vindt. Je bent zo lekker op dreef. :D

De kans is groot dat de persoon aan de andere kant afhaakt, en iets anders gaat doen. Je bent  zijn aandacht verloren…

De waarheid is, we hebben het allemaal het liefste over één onderwerp: Onszelf !!

Wat wij interessant vinden.

Wat wij hebben gedaan of gaan doen.

Wat wij voelen en ergens van vinden.

Dus waar begin je bij het schrijven van content: JUIST BIJ JEZELF

Eehhh… nee dus

Je begint bij het schrijven van je content bij je klant.

Ja, ja hebt alle kennis in huis en jij kunt je klant ergens bij helpen. Je kunt zelfs hele boeken schrijven van waar jouw klant iets aan heeft. Als je de kans zou krijgen om een jaar lang met je klanten te werken, zou je alle transformaties teweeg kunnen brengen waar zij naar verlangen. Ja echt, zoveel vertrouwen heb ik in jou!

Maar als je niet weet waar je klant nu staat en wat zij nu nodig heeft om één stap vooruit te zetten, dan raak je hun aandacht kwijt. Weet je nog, de persoon waar we het meest aan denken zijn wij zelf. Dat geldt dus ook voor hen.

Wat heeft mijn klant nu nodig?

Als ik dus even kijk naar jou!! Dan ben je deze blog gaan lezen omdat je meerwaarde wilt leveren met je content. Jij wilt klantgericht leren schrijven, zodat klanten blijven lezen en jou als de expert gaan zien.

Het zou dom van mij zijn als ik je daar nu niet bij zou helpen, maar eerst ging vertellen over mijn eigen verhaal. Je hebt veel meer aan de lessen die ik geleerd heb dan aan het verhaal zelf. Dus ik zal het verhaal overslaan en straight to the point komen.

Wat mijn klant nu nodig heeft: is begrip en inzicht.

Ik begrijp heel goed dat het moeilijk is om al die kennis die je bezit zo te kanaliseren dat je klanten er hapklare brokjes voorgeschoteld krijgen. Je bent als je eenmaal in je passie zit, net een waterval en het is moeilijk om je enthousiasme te sussen. Echt, ik weet hoe je je voelt. Het is soms zo’n deceptie om eerst 20 stappen terug te moeten doen om te komen tot waar je klant nu staat. Maar in werkelijkheid kunnen je klanten nooit zo snel gaan als jij zou willen. Eerlijk is eerlijk, bij jou is het leerproces ook niet van de één op de andere dag gegaan. Dus wees geduldig en heb begrip.

Wat heeft mijn klant nu nodig?

Het is nadat je begrip hebt getoond nodig dat je een relatie legt, zowel met je klant als met hun publiek en het dilemma waar ze tegenaan lopen. Dit is het moment dat ik jullie uitnodig om na te denken over jezelf en over wat jouw klanten nodig hebben.  

 • Wat zijn de overeenkomsten tussen jou en je klant?
 • Waaraan herken je hun dilemma's en problemen?
 • Welk probleem moeten ze eerst oplossen?

Ik weet wel dat je het liefst de hele wereld zou willen helpen en dat het voor jou onmogelijk is om dat helemaal in je eentje te doen. Iedereen heeft zo zijn eigen expertise en dat moet ook zeker zo blijven.

Maar dit betekent niet dat als jij niet zo’n ster bent in het schrijven van content of juist niet weet hoe je de juiste advertentie teksten maakt, dat het dan ook betekent dat je niet zoveel mensen kunt bereiken. Nee totaal niet!

Het betekent dat je de juiste mensen op de juiste plaats moet zetten. Zodat ook jouw klanten jou kunnen inzetten voor hun transformatie. Bouw het juiste netwerk en team om je heen, zodat jij kunt blijven doen waarvan je het meeste houdt en waarin jij het meeste waarde kunt bieden!

Je hoeft als eenmanszaak écht niet alles in je eentje te blijven doen. In tegendeel zelfs. Het is bijna onmogelijk om alles in je eentje te doen. Als je bijvoorbeeld een nieuw product gaat lanceren, naast je normale werk dan ben je zo een maand verder als je jouw eigen content, jouw eigen visuals en eigen advertenties maakt. Je raakt al over je toeren als je daaraan denkt. Want waar haal je de tijd vandaan? Moet je dan echt leren werken met al die design programma’s, en het zoeken naar foto’s kost ook vaak al een uur op zich. En dan hebben we het nog niet eens over het onderzoeken naar welke keywords het meest gezocht wordt, hoe je jouw advertentie onder de aandacht brengt van de juiste mensen en of de SEO van je website wel goed staat. De autoresponder moet goed werken en je hebt eigenlijk geen idee hoe je zo’n bijlage dan verstuurt.

Dat uitzoeken kan je allemaal wel zelf, maar waarom zou je dat willen?

Nee, naast al die andere werkzaamheden die er bij zzp’er zijn komen kijken, zou je echt eens moeten kijken naar wat je kunt uitbesteden zodat jij kunt doen wat je het allerliefste doet. Jouw passie volgen en jouw werk doen.

Bied een oplossing voor hun eerste probleem

Nadat je deze relatie hebt gelegd en je echt duidelijk hebt kunnen maken dat je precies begrijpt waar je klanten tegenaan lopen en welke frustraties ze hebben, ben jij er om hen een oplossing aan te reiken.

Vaak een oplossing die niets (of weinig) kost en prima in één dag te implementeren is. Zoiets als:

 • het downloaden van een template.
 • Het aanvragen van een consult.
 • Of een quiz doen om te achterhalen wat de eerst volgende logische stap is.

Met deze stap ertussen hebben je klanten al een keer ‘ja’ gezegd (al is het alleen maar gevoelsmatig). Je ziet ze als het ware ja knikken en denken… “Ja, ik denk inderdaad dat dit voor mij zou kunnen werken. Met deze tips, tools of template zou ik een grote stap vooruit kunnen maken.”

Geef aan wat je nog méér voor ze wenst

Schets een duidelijk beeld van de verandering die je klanten diep van binnen verlangen. Waar willen ze uiteindelijk uitkomen, bij welk resultaat? Geef het in geuren en kleuren weer, gebruik hun woorden en spreek hun verlangen aan. Gebruik ook jouw eigen missie, waarom jij doet wat je doet en dat je hen succesvol wilt zien.

Wat jij wilt voor jouw business en jouw klanten, dat wil ik ook voor jou. 

Dat: 

- de wereld weet wat jij te bieden hebt; dat je klanten weten dat ze met jouw product en/ of dienst alles uit het leven kunnen halen. 

- jij floreert in je business en die persoonlijke relatie opbouwt met je klanten die in deze snelle tijd van social media zo belangrijk is.

- je een blijvende indruk achterlaat bij je volgers en dat ze precies weten waar jij hen bij kunt helpen! 

- klanten met plezier jouw website en pagina bezoeken en dat ze zich met liefde inschrijven voor je email lijst. 

Daar word niet alleen jij blij van, maar vooral ook jouw klanten. 

En we weten allemaal dat blije en tevreden klanten, zorgen voor goede reclame en hun positieve ervaringen met anderen willen delen. Via social media is dat nu gemakkelijker dan ooit door het liken en sharen van berichtjes. 

En wist je dat facebook dat ook belangrijk vindt, en je bericht dan aan nog meer mensen laat zien? Zo komt jouw bericht onder de neuzen van nog meer potentiele klanten. En daarmee wordt marketing een feestje. Want jij kunt doen waar jij van houdt en hebt een team die ervoor zorgt dat jouw klantenkring groeit.

Je zult zelf nog wel moeten vragen om de reviews en je klanten actief maken om dingen voor je te delen. Dat helpt natuurlijk altijd. Maar als jij waardevolle klantgerichte content hebt geschreven, dan doen ze dat maar al te graag!

Doe een onweerstaanbaar aanbod

Nu je klanten jou hebben leren kennen en je hen hebt geholpen met het oplossen van een eerste probleem, is er een begin van een relatie ontstaan. Daarna, zijn zij in ieder geval toe aan het zetten van de volgende stap. Het oplossen van het probleem dat je zojuist hebt aangestipt. En omdat ze hebben gelezen dat jij precies wilt wat zij willen, en je de expertise daarvoor in huis hebt, zullen ze geneigd zijn verder met je te willen verbinden.

En dat is dan het moment om jouw waardevolle connectie om te zetten in je aanbod.

Waar kunnen jouw klanten nog meer bij jou voor terecht? Welke waardevolle content heb jij verpakt in je programma, product of service waardoor zij hun gewenste situatie, sneller, met meer gemak of met betere resultaten kunnen bereiken? Dat aanbod kun je nu makkelijk doen. Het is de call to action, die jou de gevraagde klanten gaat opleveren. En dat allemaal door gebruik te maken van klantgerichte content.

Ik zet de punten voor het maken van klantgerichte content nog even op een rijtje voor je. Omdat ik weet, dat veel mensen door zo’n groot artikel scrollen en alleen het aanbod willen lezen met de belangrijkste punten. Nou, hier komt ie dan:

 1. Begin je content nooit bij jezelf, maar bij de aandacht van je klant.
 2. Leg een relatie, zowel met je klant als met hun publiek en het dilemma waar ze tegenaan lopen.
 3. Bied een oplossing die in één dag toe te passen is en die hun eerste probleem oplost.
 4. Geef aan wat je nog méér voor ze wenst – spreek hun verlangen aan en mixt dat met jouw missie.
 5. Doe een onweerstaanbaar aanbod. Nodig hen uit om verder met jou te werken. Vergeet deze call to action niet, want mensen wíllen juist méér!!

Ik hoop natuurlijk dat jij de sleutels die ik hier heb genoemd de volgende keer meeneemt als je content gaat schrijven. En als je toe bent aan het uitbesteden van een deel van jouw taken, dat je dan aan me denkt. Laat in de reacties hieronder weten wat je van deze klantgerichte content vond. Ik sta open voor andere inzichten, dus deel jouw visie met mij ook als die anders is dan de mijne. 

 

Schrijf jouw weg naar succes! 

 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.