Haal meer email adressen binnen met deze opt-in copy tips

Gepubliceerd op 21 januari 2020 om 12:58

In het begin van mijn ondernemerschap hoorde ik altijd dat het zo belangrijk is om je email lijst te laten groeien en daarvoor een weggever te maken. Ja, dacht ik. Moet ik dan mijn kennis weggeven? Is het inderdaad waardevol om de email adressen te hebben van mensen? Zitten zij daar wel echt op te wachten? En meer van dit soort vragen. Inmiddels ben ik al 7 jaar ondernemer (heb 14 januari mijn jubileum gevierd) en weet ik dat het hebben van een weggever niet voldoende is. Er komt nog veel meer bij kijken. En de juiste copy (teksten) en een onverslaanbaar – MUST HAVE - aanbod zijn daarbij onmisbaar geworden.

 

Weet je wat een opt-in pagina is? Of een pop-up? En hoe je deze inzet om meer klanten aan te trekken en op je lijst te krijgen? Tegenwoordig heeft iedereen een weggever en een nieuwsbrief inschrijfbalkje op mijn of haar website. Dat alleen is echt niet meer voldoende.

 

Ik zelf, meld me echt niet aan voor een emaillijst als er staat: ‘meld je hier aan voor de nieuwsbrief’. Ik weet niet hoe dat met jou zit?

 

Veel aannemelijk is dat ik mijn email adres achter laat, wanneer er staat: Ontvang nu GRATIS mijn 7 secrets om meer klanten aan te trekken. Of HET TEMPLATE waarmee ik binnen 30 dagen 10.000 euro verdiende. Er is zelfs een email funnel waar ik mij keer op keer voor blijf inschrijven, omdat ze iedere paar weken met een nieuw aanbod komen waar ik een JA bij voel. Dat is geen knappigheid, maar zij weten gewoon precies waar ik naar op zoek ben!

 

Als je dus een aanbod maakt, weet dan zeker dat het iets is waarnaar jouw ideale klant op zoek is. Dat hoeft niet een totaalpakket te zijn, maar juist iets waarvan ze zeggen: “Ja, dat heb ik juist nu nodig!! Daarnaar was ik op zoek.”

Het aanbod

Kruip even in de huid van jouw ideale klant en vraag jezelf dan af, waarmee zou ik op dit moment echt geholpen zijn? Waar is ze op dit moment mee bezig? Welke vragen heeft ze en wie kan deze vraag voor haar oplossen? (hint: jij natuurlijk) Als jij het antwoord op haar meest prangende vraag hebt, weet ik zeker dat ze zegt: Ja, stuur mij die email maar.

 

Daarnaast hoeft je aanbod geen 17-pagina’s dik boek te zijn. En als je wel zoveel content wilt delen, kijk dan of je ze kunt opdelen in verschillende stappen of onderwerpen.

 

Een voorbeeld waar iedereen een beeld bij heeft:

Een vakantie kiezen naar b.v. Egypte. Stel, jij bent de reisexpert van reizen naar Egypte en wilt jouw klanten erbij helpen een keuze te maken (voor jouw reis, maar dat is een gevolg). Wat zijn de vragen die deze potentiële klanten hebben?

 • Wanneer is het beste seizoen om deze reis te maken?
 • Is het veilig om als vrouw alleen deze reis te maken?
 • Hoe kan ik de Piramides van Giza bezichtigen?
 • Welke inentingen heb ik nodig voor Egypte?

 

Deze vragen kun je misschien nog wel vinden op internet. Maar als ze toch wat meer specialistische kennis nodig hebben, bij wie denk je dan dat ze die gaan inwinnen? B.v. omdat klanten een groepsreis willen doen waarbij ze een Nederlands talige gids hebben, die hen meeneemt naar de lokale bevolking in en rondom Egypte. Ahhhh… dat is een vraag, die niet veel reiswebsites en forums zullen beantwoorden. Dus daar gaat jouw aanbod over!

 

In het keuze proces hebben klanten behoefte aan een Checklist, een Reisplan of plattegrond, Overzicht van de bekendste piramides en hoe je ze kunt bezichtigen, en de juiste tijd om ze te bezoeken. Voila!! Een heel uniek aanbod van jouw kennis, waar de reislustige Egypte -  liefhebber naar op zoek is.

 

Kijk dus goed naar jouw eigen aanbod. Hoe specifiek en uniek is je aanbod en welke eerste stappen kun je jouw klanten helpen zetten op weg naar dat antwoord? In welke business jij je ook bevindt. Er is altijd iets waar jij kennis over hebt, dat van waarde is voor je klant om zijn/ haar eerste stap te zetten naar de oplossing die hij zoekt. In zekere zin is deze blog er ook een voorbeeld van. Jij bent deze blog nu aan het lezen, omdat je meer wilt weten over het schrijven van de juiste copy teksten voor jouw gratis weggever.

 

Bepaal jouw Boodschap

Als je weet wat je gaat aanbieden, dan weet je ook wat dit aanbod jouw klanten gaat opleveren, welke resultaten ze kunnen verwachten en wat voor voordeel dat hen brengt.

Vul deze tabel in voor jouw gratis aanbod. Vooral de voordelen die jouw aanbod heeft voor je klant is een heel belangrijke kolom en de basis van je boodschap.

 

Er zijn twee tips die ik wil delen met je om deze oefening makkelijker te maken.

 1. Free writing – automatisch schrift, dat betekent dat je 3 - 5 minuten non-stop schrijft over de voordelen van je gratis aanbod. Welke voordelen zijn er voor je klant? Wat kunnen ze daarna? Welke resultaten worden makkelijker behaald door jouw aanbod? Doordat je non-stop schrijft, wordt er in je hoofd een verbinding gemaakt tussen het logische brein en je creatieve brein.
 2. Praat met een vriend of vriendin over de voordelen van jouw aanbod en waarom het voor hen (je klant) interessant kan zijn. Waarom zou je iedereen dit gunnen? Waarom schieten ze hier echt iets mee op? Wat zijn de voordelen van je aanbod? (neem dit gesprek op met een recorder)

Als je één van deze technieken gebruikt hebt, dan kies je de 1 of 2 sterkste voordelen uit. Welke benefits krijgt je klant, als je ze jouw gratis aanbod nemen?

 

Kies het voordeel dat je klant het liefste WIL, niet wat jij denkt dat ze NODIG hebben!

 

Jouw belofte of statement

Om mensen aan te zetten tot actie, moet je hun verlangen aanspreken. Er is een belofte die je doet – een statement die wordt gemaakt die hun verlangen aanspreekt en waarbij ze direct een Ja voelen. De truc is om je klanten niet te laten nadenken, maar direct te laten handelen.

 

Daarom moeten je teksten aan de volgende punten voldoen:

 • Helder en duidelijk wat je aanbiedt (b.v. een drie stappen plan, een template, een video series of een e-book)
 • Beschrijf hoe het je klant helpt om bij het gewenste resultaat te komen. (emotie)
 • Gebruik de woorden van je klant in de titel (herkenning)

 

Een voorbeeld van een goede verklaring is:

“9 fool-proof dating phrases that any woman would fall for.”

“The travelguide to visit the 5 best well known piramides of Egypt in 7 days.”

 “7 proven weightloss secrets to lose 2 pounds per week in 30 minutes per day.”

 

Ik heb hier Engelse voorbeelden gebruikt, omdat bij veel copywriters daarin de kracht van woorden wordt versterkt. In het Nederlands zouden deze voorbeelden er zo uit zien:

 

“9 dating openingszinnen voor dummies, waar iedere vrouw warm van wordt.”

“De reisgids om de 5 bekendste piramides te bezoeken in 7 dagen.”

 “7 bewezen geheimen van gewichtsverlies, om 2 pond per week te verliezen in 30 minuten per dag.”

 

De truc van getallen

Zoals je ziet heb ik in ieder voorbeeld ook een getal verwerkt, of zoals bij de laatste zelfs meerdere. Dit is om wederom een verbinding te maken tussen rechter en linker hersenhelft. Een verklaring zal allereerst het verlangen van je klant moeten aanspreken (emotie) en de beslissing wordt genomen, zodra er overleg is geweest met de linker hersenhelft (logica). Door het gebruik van getallen in je statement, zorg je ervoor dat dit zonder nadenken gebeurt en er direct een keuze kan worden gemaakt.

 

Je wilt dat direct duidelijk is wat ze krijgen wanneer ze hun email adres achterlaten! Wees specifiek en raak hun verlangen aan, waardoor ze een ja voelen.

 

De advertentie tekst

Wanneer je jouw statement hebt, dan heb je jouw titel te pakken. Daarnaast zijn er nog 3 elementen van belang bij het schrijven van de tekst voor jouw opt-in pagina/ of pop-up.

 

 1. Titel
 2. Wat is het aanbod?
 3. Welke voordelen voor je klant?
 4. Hoe kunnen ze jouw aanbod krijgen? Call to action

 

Als je dus een opt-in pagina schrijft zijn deze onderdelen het enige wat je hoeft te schrijven. Maar hoe doe je dat nou? Er is namelijk zoveel te vertellen en klanten hebben maar oog voor een aantal dingen op dit pagina, en moeten zo snel mogelijk kunnen lezen of dit iets voor ze is. Houd je beschrijving dus beknopt.

 

Wat je aanbod is? Daarover ging paragraaf 1 en is het aanbod waar je klant NU naar op zoek is.

Welk grootste voordeel haalt de klant uit jouw aanbod? Na één van de twee technieken is de meest belangrijke van wat je klant WIL eruit gerold. Die zin gebruik je in de tekst.

 

En dan volgt alleen nog een call to action! De manier waarop jouw klant aan de info die hij wil kan komen.

Als we dan het aanbod van de Egypte reizen expert weer even aanhalen, dan ziet de tekst voor een opt-in pagina (a.k.a. gratis weggever) er als volgt uit:

 

De reisgids om de 5 bekendste piramides te bezoeken in 7 dagen

Veelzijdig en informatief overzicht van de 5 bekendste piramides in Egypte, reis planning en de juiste tijd om Giza, Djoser, Cheops, Dashur en Sakkara te bezoeken. Begin nu alvast met de voorpret en download jouw reisgids hier.

Reisgids downloaden

 

Hopelijk heb je door deze blog een idee gekregen over waar jouw teksten aan moeten voldoen, zodat klanten ook de Ja voelen. Wat verder nog belangrijk is, is dat jouw pagina en teksten de Know – Like – Yes factor hebben. Download hier drie Opt-in Template die precies de juiste klanten aantrekt en jouw tekst bezoekers omzet in klanten. 

 

Vond je deze blog waardevol, laat dan even een reactie achter hieronder. Dankjewel en succes met het schrijven van jouw opt-in copy. 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.