Marketing is een feestje ! Let maar op!

Gepubliceerd op 11 februari 2020 om 13:16

Ik weet nog dat ik absoluut niet wist wat ik aan het doen was, met m’n marketing dan he. Iedere marketing vraag die ik zag, kreeg ik de kriebels van. Wat nou ideale klant, funnels en klantmagneet. Ik werd er niet goed van. Wist ik veel hoe ik dat dan weer moest doen, ik was geen marketeer. Ik was spiritueel coach en ik had met dat zakelijke aspect geen feeling. Totdat ik ontdekte dat ik van marketing een feestje kon maken, dat ik juist kon doen wat ik het allerleukste vond en het nog swingend klaarspeelde ook.

 

Niet langer denken:

 • Ik kan dit niet
 • Wat weet ik hier nou van
 • Hoe moet ik dat dan doen?

 

Nee, ik ontdekte dat mijn weerstand tegen het woord marketing ging over de weerstand tegen ‘salesy’ en nep overkomen. Dat het meer ging over een zaken wereld, die niet bij me paste en dát was idd niets voor mij. Maar marketing kan zich in iedere ‘outfit’ steken die past bij jouw feestje. Het is een soort kameleon of een danspartner die zich aanpast aan jouw wensen.

 

Jij geeft een feestje voor jouw klanten

Als we nu eens beginnen met marketing op die manier te zien. Dat het zich aanpast aan jouw wensen en niet andersom. Dat jij de kleuren en het tempo mag bepalen. En dat het feestje alleen is voor die mensen die jij het allerleukste vindt, jouw klanten!

 

Wat zou je doen op een feestje die je zelf geeft, waar jouw leukste klanten zijn uitgenodigd? Welke muziek zou je draaien? Welke dresscode heb je? Mag iedereen gewoon komen in spijkerbroek, of vind je het leuk als ze zich juist van hun chique kant laten zien? Wie komen er allemaal? Is het een intiem feestje, of mag van jou de zaal gevuld zijn met 200 man?

 

Als je zo naar je marketing kunt gaan kijken, dan verandert er heeeeel veel!

 

Feestjes zijn leuk, dus jij gaat er meer plezier in hebben!

 

Er komt muziek en ritme bij kijken, dus jij mag de moves maken die daarbij passen.

 

Jij bepaalt wie er op het feestje zijn uitgenodigd en dus kun jij de beste versie van jezelf laten zien. Degene die het aangaat, zullen aanhaken en anderen haken af.

 

Verfrissend, vind je niet?

 

Klanten aantrekken op je feestje

Wanneer jij iets organiseert, of het nu een event is of een 1 – op – 1 sessie, dan wil je daarvoor klanten aantrekken. En daar is marketing voor bedoeld. Maar er is een groot verschil tussen ‘marketing doen zoals het hoort’ en marketing vanuit het hart.

 

Als jouw marketing te statisch is, teveel hoe het hoort en te weinig jij, dan werkt het niet.

 

Alles is energie.

Dus als het gaat om jouw marketing en de boodschap die jij te delen hebt met de wereld, dan gaat het niet om ‘het perfecte plaatje’, maar dan gaat het om authenticiteit!

 

Jouw verhaal, jouw boodschap en jouw service aan de klanten waar jij het meest van houdt. (dit is een bijkomend voordeel van het marketing feestje – je gaat echt houden van je klanten). Het doen van je marketing moet uit je hart komen. Volledig in lijn zijn met wat jij te bieden hebt. Het moet mensen aanraken, hun zintuigen op scherp zetten.

 

Marketing is echt een heel krachtig middel om de juiste klanten naar je toe te trekken en bij je te houden. Het is een middel geen doel op zich! Houd dat in de gaten. Je doet geen marketing, om de marketing. Jij doet je marketing omdat je iets belangrijks te delen hebt! En jouw boodschap de wereld in wilt brengen. Je doet marketing zodat jouw klanten jou kunnen vinden en weten welke transformatie jij hen kunt bieden.

 

Maar om dat te doen, zal jij marketing leuk moeten gaan vinden!

 

Daarom gebruik ik de analogie van het feestje. Het party plannen van jouw marketing.

 

Jij bent de party planner

 

Wat is jouw rol op het feestje?

Jij bent de party planner

Jij bent de hostess op het feest.

Jij bent de DJ.

Jij bent de cateraar.

Jij bent de danser, die als eerste de dansvloer op gaat.

Jij bent degene die aan het eind van het feest het licht uit doet.

 

Jij bent het allemaal!! Jouw rol is niet weg te denken van het feest. Voor veel mensen zal jij de reden zijn dat ze komen. De intentie die voelbaar is jouw muziek (boodschap) en ritme daar zijn je klanten op AAN gegaan. En nu zijn op jouw feestje, omdat ze willen wat jij te bieden hebt. Als ze er eenmaal zijn, dan kan het feest beginnen. En waarschijnlijk gaat dan alles wel vanzelf. Het plannen van je party, daar valt of staat je event of sessie boekingen mee. En dat is waar marketing een rol speelt.

 

 1. Wie nodig je uit? (je ideale klant)
 2. Waarom geef je het feestje? (de transformatie)
 3. Wat krijgen mensen mee in hun ‘goody bag’? (de voordelen)
 4. Wat brengt mensen op de dansvloer dat ze gaan meedoen? (de call to action)

 

Zoals je ziet heb ik de marketing termen gebruikt om aan te geven dat je wel degelijk je marketing aan het doen bent. Maar onder de noemer van een feestje plannen. Alle nieuwsbrieven die je schrijft, de social media posts, het facebook event en alle communicatie die je uit stuurt om mensen voor je feest uit te nodigen, zijn marketing.

Toen ik eenmaal ging inzien hoe al deze communicatie met elkaar verweven is, en hoe ik het makkelijk en snel kan inplannen met de juiste tools, werd marketing echt een feestje voor me. Ik ervaar opeens meer vrijheid om te creëren, voel de relatie met mijn klanten verbeteren, heb een duidelijke richting met wat ik post of plaats op mijn social media kanalen en ik schrijf over mijn passie en trek daarmee het juiste publiek aan.

 

Ik laat jou graag zien hoe ik die transformatie gemaakt heb, en nodig jou bij deze uit bij het Marketing Feestje dat ik organiseer. 

 

Het feestje draait om jouw klanten!

Je hebt dit feest voor hen georganiseerd. Dat zij zich beter gaan voelen, dat zij iets leren waarmee ze stappen verder komen in hun leven, dat zij in de spotlight komen te staan!

Daar gaat iedere marketing boodschap dus over.

 

Jouw klanten zijn op zoek naar iets, een hulpmiddel, een transformatie!

En dat kun jij ze geven. Met één simpele trucks en tips sessie, een workshop, een training of één op één sessies. Het maakt niet uit wat je aanbod is, het draait allemaal om hetzelfde.

 

Jouw klant en de transformatie waar jij ze bij kunt helpen!

Geef je een sessie om je klant weer veiligheid in zichzelf te kunnen ervaren, dan geef je een intiem feestje waarbij er geen onverwachte dingen gebeuren. Je boodschap zal met zorg naar buiten gebracht moeten worden, rekening houdend met de kwetsbaarheid van je doelgroep en de hulpvraag die ze hebben.

 

Host je een workshop waarbij je klant in 1 middag 7 stappen verder komt, dan kun je een wat groter feestje geven en je boodschap wat meer actie gericht en luid verkondigen.

Bied je VIP coaching trajecten aan, dan kun je meer op de high-end boodschap van een exclusief feestje gaan zitten. Daarmee spreek jij de juiste mensen aan.

Zoals je ziet in deze 3 voorbeelden zal de uitwerking van de partyplanning compleet verschillend zijn. Maar de stappen blijven hetzelfde.

 

Let’s have a Marketing Party

De stappen die je bij ieder marketing feestje moet zetten zijn

 1. Maak de uitnodiging helder en concreet
 2. Wees duidelijk voor wie het feestje bedoeld is
 3. Wat halen je klanten uit je feest? (WIIFM – what’s in it for me?)
 4. Hoe presenteer je je boodschap? Laat jezelf zien.
 5. Wat wil je uitstralen? (de 3 feestjes hierboven 3 totaal verschillende uitstralingen)
 6. Klant contact (ook totaal verschillend – maar moeten passen bij jou!)
 7. Verkopen van wat je aanbiedt. – op een authentieke en makkelijke manier

In mijn gratis Online “Let’s have a Marketing Party” challenge ga ik je meenemen in het plannen en uitvoeren van jouw eigen marketing feestje. 7 dagen lang krijg je een opdracht en leer ik je een aantal dansmoves voor je marketing, zodat marketing ook voor jou een feestje wordt. Lees meer hierover… 

 

Wil jij ook van marketing een feestje maken en met plezier en gemak nieuwe klanten aantrekken. Schrijf je dan nu in. Laat zien hoeveel zin jij hebt in een feestje met jouw leukste klanten! 

Ik heb zin in een marketing feestje!


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.