De bekendste marketingregel van 1 doel, 1 klant, 1 oplossing

Gepubliceerd op 10 maart 2020 om 10:41

Probeer niet op 3 plaatsen tegelijk te zijn, dat geldt zeker ook voor jouw marketing. Als ondernemers hebben we er een handje van om heel veel dingen tegelijk te doen, te multitasken. En dat kan voor jou je manier van werken zijn, maar in de marketing werkt dat absoluut niet! Er is een bekende marketing regel die jouw teksten eruit laat springen en jouw klant het gevoel geeft dat je hen kent en dat is de Rule of 1. Zij weten daardoor dat ze bij jou moeten zijn en daardoor gaat je marketing voor je werken. 

 

De Rule of 1

Bij het maken van al je content helpt het om de regel van 1 toe te passen en in je achterhoofd te houden. In deze tijd waarin alles snel gaat en mensen nauwelijks tijd nemen om even te lunchen, moet je marketing (uitnodiging om tot actie over te gaan) ook helder zijn. Helemaal als je wilt dat ze één ding doen: zich aanmelden voor jouw feestje en Komen! 

 

1 klant

1 probleem

1 boodschap

 

1 oplossing (= call to action)

 

Bijvoorbeeld: “Ik geef een feestje voor soul ondernemers, die hun klantenkring willen laten groeien door online marketing. Het doen van jouw marketing is net als het organiseren van een feestje voor jou en jouw ideale klanten. Ervaar zelf wat ik bedoel en meld je aan voor mijn ‘marketing party’.” 

 

Je ziet in één zin voor wie het is en welk probleem ik oplos. Daarna komt mijn boodschap dat marketing net zo is als een feestje organiseren en nodig ik mensen uit om de oplossing voor hun probleem (klanten krijgen met online marketing) op te lossen met mij… 

 

Zo simpel en eenduidig moet jouw bericht ook zijn. 

Mensen moeten kunnen lezen voor wie het is, wat het doet en waarom ze bij jou willen zijn. 

 

Richt jouw marketing op 1 klant

Wat je niet wilt dat jouw marketing berichten doen, is verwarring zaaien of dat mensen zich afvragen wat je nou precies doet of voor wie het bericht bedoeld is… 

 

Richt jij jouw werk op het werken met moeders, dan is een berichtje aan vaders natuurlijk niet jouw focus. Maar richt jij je zowel op werkende moeders als op thuisblijvende moeders, dan zul je per marketing bericht daar een keuze in moeten maken!! 

 

  1. bericht voor werkende moeders. Herkenning op ‘laat thuis komen en nog de was erin moeten gooien voordat je aan het eten begint’ (is specifiek herkenbaar voor die werkende moeder). 
  2. bericht voor thuisblijvende moeders. Herkenning op: mensen denken dat jij alle tijd van de wereld hebt en dat je de hele dag niets doet… Niets is minder waar… Je hebt net de hond uitgelaten, en moet nog naar de supermarkt voordat je de kinderen uit school haalt… Je hoofd loopt over van de lijstjes, van alle dingen waar jij verantwoordelijk voor bent…” (herkenbaar voor de thuisblijvende moeder is alles draaiende houdt)

 

Richt je op 1 probleem en 1 oplossing

Als je dan duidelijk hebt voor wie het bericht schrijft, dan wil je ook één duidelijk probleem definiëren waar jij een oplossing voor hebt. Zorg ervoor dat je echt aansluit bij de belevingswereld van je klant. Waar staat zij? Hoe noemt zij het probleem bij de naam?

 

Zorg ervoor dat je klant begint te knikken bij het lezen, omdat ze zichzelf herkent. 

 

Als je teveel problemen in één keer opnoemt kun je juist de aandacht van je klant kwijtraken of ze gaat tegen zichzelf zeggen: ‘zie je wel, zo erg is het nog niet, want die andere 3 dingen herken ik mezelf niet in… ik kan dus nog wel even wachten met actie ondernemen.’

 

De psychologie van goede marketing is ‘heel simpel’ : de regel van 1.  Als iemand jou 3 dingen tegelijk vraagt, waar reageer jij dan op?

 

Juist, vaak op geen van drieën. 

 

Dat gebeurt ook als jouw klant je bericht leest. 

 

Ga er maar vanuit dat ze druk is en het tussendoor leest en niet echt in de zelf-analyse modus zit. Maar als ze iets leest dat ze herkent, zal ze het wel lezen. Als je dan een heel duidelijk probleem aankaart, waar jij een oplossing voor hebt is de kans groter dat ze actie onderneemt en klikt of reageert. 

 

Wat doet de Rule of 1?

De regel van 1 doet het volgende: 

  • het houdt de aandacht vast 
  • het maakt duidelijk voor wie het precies bedoeld is
  • het geeft helder aan welk probleem 
  • en de oplossing is een logisch gevolg

En het aller belangrijkste: er wordt slechts één actie verwacht. 

 

Bijvoorbeeld: lees hier verder, meld je aan, reageer/ antwoord op. 

Dit is de Call to action. Lees hierover in een andere blog. 

 

De regel van 1 is een heel bekende marketing regel, die vooral startende marketeers enorm helpt om teksten te versimpelen, waarbij de functie van de tekst niet verloren gaat. 

 

Start voordat je gaat schrijven met deze vraag;

Welk doel heeft je marketing bericht? 

 

Wat je allereerst moet weten voordat je de ‘regel van 1’ vragen beantwoordt is, welk doel heeft je tekst? Wat wil je dat je lezer ervan oppikt en ermee doet? 

 

Wil je meer klanten naar je opt-in pagina trekken? (pitch)

Wil je waarde delen en meer interactie met je klanten online? 

Wil je iets direct aan ze verkopen? (sales)

 

Dat zijn verschillende doelstellingen die een marketing bericht kan hebben en die de inhoud en richting van je bericht bepalen. 

Dat moet eerst helder zijn, voordat je de regel van 1 gaat toepassen. 

 

De regel van 1 toepassen

 

Heb je een bericht geschreven, lees hem dan eens na en kijk of je de volgende vragen kunt beantwoorden: 

  1. Voor wie is het? 
  2. Welk probleem los je op? 
  3. Wat is het precies (helder en concreet)
  4. Wat moet de lezer doen om de oplossing te krijgen? 

 

Als je deze 4 vragen in iedere tekst beantwoordt, dan gaan jouw marketing activiteiten de vruchten afwerpen waar je zo naar verlangt. Je doet het namelijk niet zomaar. Je hebt een doel met alle Facebook en Instagram berichten die je schrijft, en advertenties die je uitzendt. Je wilt dat je klanten actie ondernemen en het gevoel hebben dat ze bij jou moeten zijn. 

 

Wees dus helder en specifiek in je berichten. 

Weet tegen wie je het hebt en welk probleem jouw klant ervaart. 

 

Als je daarop weet aan te sluiten, zal ze gaan voelen dat je het tegen haar hebt en jij weet hoe je haar probleem het beste kunt oplossen. 

 

De regel van 1 toepassen kan in het begin op een kunstje lijken, maar zal geleidelijk een tweede natuur worden. Ga er gewoon mee van start en als je toch twee klanten aanhaalt, probeer er dan 2 verschillende berichten van te maken en zie welk effect dit heeft. Wordt je tekst er helder en simpeler van, dan zit je goed. 

 

Ik wens je ontzettend veel succes en plezier met jouw marketing. 

Is deze kennis waardevol voor je, dan waardeer ik het enorm als je een reactie achterlaat onder deze blog, zodat ik nog meer soul ondernemers kan helpen om hun marketing effectiever en met veel plezier te doen. 


Mocht je de marketing regeltjes willen leren toepassen met meer plezier en gemak, en zie je het wel zitten om hierin door mij gecoacht te worden, dan wil je dit: de online authentieke marketing cursus.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.