7 makkelijke manieren om meer klanten aan te trekken met social media

Gepubliceerd op 13 april 2020 om 10:49

Marketing hoeft echt niet saai en stom te zijn. Het hoeft zelfs niet veel tijd te kosten of moeilijk te zijn. Je kunt heel goed verbinding maken met potentiële klanten online op een plezierige en verbindende manier.

Marketing betekent: laten zien dat je er bent en klanten aantrekken met de waarde die jij levert. Meer is het niet. Maar je moet wel de manier vinden die je bij je past.

Dat je graag écht verbinding maakt werkt bij deze 7 manieren alleen maar in jouw voordeel. Je mag namelijk heel persoonlijk CONTACT maken met mensen. Leuker kan ik het niet maken! Wel makkelijker.

 

            Ik begin even met een klein stukje over mij te vertellen en mijn visie op marketing. Ik ben al sinds 2013 zelfstandig ondernemer en vond al vanaf het begin dat het aantrekken van klanten voor mij op een ‘natuurlijke manier’ moest plaatsvinden. Ik geloofde niet in marketing, als ik heel eerlijk ben. En zelfs bij doorverwijzingen bleek meestal dat er tussen mij en de klant geen echte match was.

Daardoor ontdekte ik dat het voor mij SUPER BELANGRIJK was dat ik mijn eigen manier ging vinden. Andere manieren van marketing doen, die beter bij mij paste. Nu ik daar een andere weg in heb gevonden, en mezelf toesta om juist Mezelf te Zijn en niet per se te verkopen, maar juist te verbinden en mensen te helpen met de waarde die ik te delen heb, is er ontzettend veel veranderd.

Ik heb mijn relatie met marketing verbeterd, en ben er echt van overtuigd dat ik jou ook kan leren houden van je marketing doen! Marketing is een feestje, is een zin die je mij vaak hoort zeggen en dat is doordat ik het niet op de geijkte manieren doe, maar alles ombuig naar de manier die voor mij werkt en die natuurlijk voelt.

In deze lijst van 7 manieren om meer klanten aan te trekken met social media ga ik je laten zien op welke manier marketing voor mij werkt en wat jij kunt doen om echt verbinding te maken met je klanten via social media.

 

Gouden tip nummer #1

Nodig iedereen die interesse toont uit

Jij hebt natuurlijk al wel een online groep volgers die regelmatig jouw berichten liken of een reactie achterlaten. Ze zien je voorbij komen en hebben ook een gevoel bij wat je deelt. Ze hebben dus interesse getoond.

Veel ondernemers laten deze kans onbenut. Ze tellen de likes, maar laten het geen opening zijn om werkelijk contact te maken met deze mensen. Vooral op Instagram wordt deze kans vaak onbenut gelaten.

Hoe zou het voor je zijn om iedere week even een half uurtje tijd te maken om te reageren op de mensen die interesse hebben getoond op je berichten? Even een korte hallo, dankjewel voor je bericht. Ik vind het heel leuk om te verbinden en vraag me af of je ….. (stel een persoonlijke vraag). Als iemand dan daarop reageert, kun je hier een korte reactie op geven. En zelfs als je voelt dat het diegene kan helpen aanbieden om actief op je lijst te komen/ of je weggever te downloaden.

30 minuten per week

Gouden tip nummer #2

Actief relaties bouwen op Linked-In

Als er een platform is waar je online kunt netwerken dan is het Linked-In. Daar actief op zoek gaan naar partners of klanten is een erg effectieve manier om klanten aan te trekken met social media. Veel ondernemers vergeten om zich te profileren op LinkedIn en worden daardoor niet gezien als expert of gevonden door collega ondernemers.

Vergeet niet dat veel zakelijke relaties ook weer klanten naar jou kunnen leiden, of dat zij actief op zoek kunnen zijn naar iemand zoals jij. Ik heb al verschillende mails van mensen daar ontvangen die willen samenwerken. B.v. een coaching summit of een samenwerkingsverband waarbij je mensen door een crisis heen helpt op het gebied waar jij specialist in bent.

Ga dus een half uurtje per maand actief jouw Linked-In connecties maken. Stuur ze een persoonlijk berichtje als iemand je heeft toegevoegd aan zijn / haar netwerk en vraag meteen of er iets is waarmee jij ze kunt helpen. Of welke kansen zij zien in de markt? Of welke leuke gespreksstarters je zelf kunt bedenken.

30 minuten per maand

Gouden tip nummer #3

Gebruik polls om reacties van klanten te krijgen

Deze tip heb ik van een collega ondernemer en werkt echt wel super leuk. Gebruik hiervoor je facebook stories en kies voor poll optie of quiz.

Stel mensen een vraag mbt jouw vakgebied of een vraag aan jouw klant, en kijk dan wie daarop reageren. Je kunt hun antwoord verwerken in de persoonlijke reactie die je ze erna via messenger stuurt. Leuk om een persoonlijke verbinding aan te gaan, nadat ze hebben gereageerd op jouw poll.

10-20 minuten per keer

Gouden tip nummer #4

Jouw weggever is jouw meest waardevolle klantmagneet

Welke weggever heb jij op jouw website staan, waar bezoekers zich op in kunnen schrijven. Heb je een gratis e-boek, een checklist of een meditatie die klanten kunnen downloaden op jouw website?

Dit is echt in deze tijd niet meer weg te denken.

Iedere ondernemer die zijn lijst wil laten groeien heeft dit nodig!

Let erop dat jouw aanbod iets is wat jouw klanten ook echt WILLEN hebben en wat hen direct helpt een resultaat te bereiken. Daar kan het bij sommige ondernemers nog weleens aan ontbreken, omdat ze bang zijn om teveel weg te geven.

 

Ik heb gemerkt dat hoe meer ik aan waarde deel, hoe meer mensen ook echt die verbinding voelen die ik met hen beoog te maken via het weggeven van waarde.

Vraag jezelf maar eens af: Als geld geen rol zou spelen, wat zou je dan aan iedereen willen geven? Waar word je zelf echt heel blij van en waarmee kun jij andere mensen helpen?  - maak daar dan een aanbod van die jou slechts tijd en energie kost en maak daarvan jouw gratis weggever. Ik weet zeker dat je er veel mensen blij zult maken en dat ze jou op waarde weten te schatten, een volgende keer als je een aanbod doet.

 

Gouden tip nummer #5

Email marketing om je klant verbonden te houden

Gebruik email marketing om de relatie  met jouw klanten te behouden, en om je  klant verder te helpen van A naar Z… Je gratis weggever is het begin van een mooie langdurige relatie. Door middel van je email marketing kun je die relatie gezond houden en jouw waarde blijven delen.

Nieuwsbrieven zoals vroeger, die jouw aanbod opsommen en eventueel een kort verhaaltje is zo ‘old school’. Nee, de email marketing die ik hier nu omschrijf gaat over het waarde blijven bieden aan je klanten, zodat je top of mind blijft en je ze warm maakt voor jouw aanbod. Dit heet in marketing termen een funnel, waar je jouw klant doorheen begeleid om uiteindelijk te komen ‘WAAR ZIJ WILLEN ZIJN’.

De meest gemaakte fout is, om te denken dat jouw aanbod het eindstation is. Maar dat is niet waar het om draait bij de klant. Nee, Zij willen een Resultaat behalen, en daar kun jij ze bij helpen. Het is aan jou om in je email marketing te laten blijken dat jij de aangewezen persoon bent. En dat resultaten met jou ook echt werkelijkheid worden. Laat ze proeven van wat je te bieden hebt, en nodig ze uit voor meer.

Heb jij nog geen email marketing systeem en wil je daar toch mee beginnen. Download dan mijn VIDEO series voor het opzetten van je eigen email campagne.

 

Gouden tip nummer #6

Instagram hashtags zijn Goud

Als je jouw Instagram wilt gebruiken om meer klanten aan te trekken, dan is het vinden van de hashtag waarop je veel mensen aantrekt en reacties van mensen krijgt op je berichten het uitzoeken waard. Van iedere zuivere hashtag, dus een # die specifiek is en precies de juiste doelgroep aantrekt, kun je een lijst maken.

Die lijst ga je dan net als bij tip #1 een persoonlijk bericht sturen en uitnodigen om jouw gratis aanbod te downloaden. Eerst even connectie maken, een persoonlijke vraag stellen en dan wachten op een reactie. Vervolgens biedt je hen iets aan waar ze direct mee geholpen zijn. Een win-win aanbod die ze niet kunnen afslaan.

 

Gouden tip nummer #7

Onderzoek de Facebook groepen van jouw klant

Als jouw aanbod klaar staat, je gratis weggever en je weet inmiddels welke klanten graag jouw aanbod aannemen, dan is het volgende onderzoek jou een verdubbeling van je klanten waard.

Vraag aan je bestaande klanten, of volg er een aantal op social media en kijk in welke groepen zij actief zijn. Waar bevinden zich mensen ‘zoals zij’ en komen ze graag om inspiratie te krijgen of om met mensen te delen waar ze tegenaan lopen.

In deze groepen kun je niet alleen jouw klanten vinden, maar dus ook potentiële klanten. Word lid van een aantal van deze groepen en zorg dat je waarde levert, actief deelneemt en jezelf laat zien. In sommige groepen is het zelfs geoorloofd om je aanbod af en toe te delen. Doe dit dan met een persoonlijke touch, zodat mensen weten dat je het doet om hen iets te geven.

 

Dit waren de 7 makkelijke manieren om klanten aan te trekken met social media, zonder advertenties en zonder salesy te zijn of meteen je aanbod in hun gezicht te wrijven. Neem deze manieren ter harte, probeer er een aantal uit deze maand. En zie welke manieren voor jou het beste werken. Doe juist datgene wat natuurlijk voor je is, en waarbij jij zelf een goed gevoel hebt. Dan voelen je klanten zich op hun gemak, omdat jij een natuurlijke manier van verbinden met hen hebt gevonden. Ik wens je ontzettend veel plezier met je marketing!

 

Wil jij nog meer inspiratie ontvangen, of wil je een één op één marketing consult om te bepalen welke marketing strategie voor jouw business het beste werkt, dan kun je hier een Marketing Consult boeken met mij.

 

Ik hoop dat we elkaar nog vaker gaan terugzien en dat de relatie die we hier aan het opbouwen zijn, nog jaren mee gaat.

Business bouwen en groeien, dat doen we samen!

 

 

 

Social Media strategie sessie

€ 50,00

Social Media strategie sessie

€ 50,00

In deze social media strategie sessie gaan we samen een planning maken voor jouw social media, waarbij er meer structuur komt in jouw marketing, je in één dag een hele maand content kunt creëren, waarmee je klanten warm maakt voor jouw aanbod en geïnteresseerd en betrokken blijven. 

Ik werk graag met twee online programma's, die ik je ook meteen zal leren gebruiken. Daarna kun je er zelf mee aan de slag en heb jij in no-time je social media geregeld met meer plezier en gemak.

Marketing doen wordt een feestje. 

Boek nu jouw sessie. 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.